Miljø

Filterhusets strøm kommer fra solceller på taget

Filterhusets strøm kommer fra solceller på taget

Strømmen hos Filterhuset kommer ikke længere kun fra et energiselskab – nu skaber solceller på taget størstedelen af virksomhedens strøm. 

Grønne energikilder

At investere i bæredygtighed er for os ikke en enkeltstående opgave. Det er en integreret del af den måde vi tænker og planlægger vores projekter på hos Filterhuset og hos Danfilter (produktionsvirksomheden, som vi er en del af). Det synes vi er sund fornuft.

Vi sætter mange ambitiøse og konkrete mål for vores bæredygtighed, og vores seneste afsluttede projekt i rækken er montering af solceller på vores tag.

Solcellerne er monteret og dækker et pænt areal på taget af vores 1500 kvm store bygning. Herfra bliver der nu leveret strøm i form af grøn energi til hele huset og alle vores produktionsmaskiner. Solcellerne leverer 100% af virksomhedens strøm på de solskinsrige dage.

På de overskyede dage leverer solcellerne stadig op til 50% af bygningens strømforbrug, og den resterende mængde strøm, vi skal bruge, henter vi fra grønne energikilder fra vores elselskab.

 

Solcellerne er – efter at de er installeret – en forureningsfri energikilde, og det var derfor heller ikke en svær beslutning for os, at vi skulle investere i dem.

Vi har flere grønne projekter på vej. Du kan løbende læse om hvilke grønne tiltag vi tager her, eller følge os på vores Facebook-side.

Skrevet af: Marie, Filterhuset

Læs næste

Nyt lovforslag løser ikke sundhedsskadeligt partikeludslip foreløbigt
Vidste du: Dit ventilationsanlæg kan gøre mere skade end gavn