Indeklima

Vidste du: Dit ventilationsanlæg kan gøre mere skade end gavn

Vidste du: Dit ventilationsanlæg kan gøre mere skade end gavn
Dit mekaniske ventilationsanlæg beskytter kun mod skadelige finpartikler, hvis du skifter dets standardfilter ud med et nyt og bedre filter.

Et godt gammelt husråd er at lufte ud. Det er derfor nærliggende at tro, at dit hjems ventilationsanlæg bidrager til et godt indeklima. Men anlægget kan også have den modsatte effekt og være skyld i, at der kommer flere skadelige partikler fra brændeovne og bilos ind i din bolig.

"Filteret i dit ventilationsanlæg er det, der kan beskytte dig imod sundhedsskadelige partikler udefra. Desværre leveres langt de fleste mekaniske ventilationsanlæg som udgangspunkt med standardfiltre, som er et groft filter, der er for grovmasket til at opfange de bittesmå finpartikler fra udstødningsrøg eller brændeovnsos."

- Henrik Friis, CEO i Filterhuset.dk

Det er der desværre mange boligejere, der ikke er klar over. De tror fejlagtigt, at et standardfilter er nok til deres anlæg. De er bare ikke klar over, at standardfilteret er indsat i anlægget fra producentens side for at passe godt på, at støv og andet skidt ikke sætter sig i anlægget. Standardfiltrene er derfor ikke sat der med tanke på at skabe det bedste indeklima i boligen.

Den gode nyhed er dog, at det er ret simpelt at gøre ventilationsanlægget til et aktiv i kampen mod de skadelige partikler. I de fleste boligventilationsanlæg er det nemlig muligt at indsætte et finere filter i anlægget, som kan opfange flere af de skadelige finpartikler end standardfilteret kan.

Med et SafeAir-filter i anlægget, er det nemlig muligt at fjerne op til 63 procent af de skadelige mikropartikler (samt 100% af alle partikler større end det). Til sammenligning fjerner et standardfilter som oftest kun 10 til 20 procent af de helt små partikler.

Oversigt over hvor meget de forskellige filtre beskytter dig og din familie mod forurening:

Har du spørgsmål til dit filter eller har du lyst til at høre mere, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig.

Skrevet af: Marie, Filterhuset

 

Læs næste

Filterhusets strøm kommer fra solceller på taget
PODCAST: Derfor skal du elske dit ventilationsanlæg