Filtertype:

SafeAir filter – F9

Vi synes, det er vigtigt at have et sundt og rent indeklima. Derfor har vi udviklet fremtidens filter – nemlig vores SafeAir filter, som er det fineste filter, du kan få til et almindeligt boligventilationsanlæg. SafeAir filteret har filterklassen F9.

SafeAir er en opgradering til dit ventilationsanlæg. Det handler helt enkelt om at vælge et bedre filter, så du får et trygt og sundt indeklima.
For det er desværre ikke alle steder, at luften er så ren, som vi tror. Bor du i nærheden af trafikerede veje, industri eller større havne med gods eller færgetrafik, er partikelforureningen i høj grad noget, du bør interessere dig for.

Video

Et sundt og rent indeklima er vigtigt

Hør Henrik fortælle om vores SafeAir- og SafeAir Plus filtre og deres egenskaber.

SafeAir filteret kort fortalt

Fjerner størstedelen af de ultrafine sundhedsskadelige partikler fra luften udefra

Filteret monteres i indsugning sammen med et Standardfilter i udsugningen

Dit SafeAir filter bør udskiftes ca. hver 6. måned – afhængig af miljøet omkring jer

Filterklasse F9 – som står for ekstra fin filtrering af dit indeklima

Find dit filter her

Vejen til det rette filter


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. ANLÆG

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.

2. ANLÆGSMODEL

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.
Klik nu på knappen "Søg", og du får nu vist de forskellige filtre, der passer til dit anlæg.

3. FILTERTYPE

Du skal nu beslutte dig for, hvilke filtre du vil have i dit anlæg. Du kan læse mere om de forskellige filtertyper her.

Find lynhurtigt de filtre, der passer til dit anlæg

Er du i tvivl? Søg dit filter frem på mål her

SafeAir – Fremtidens filter

Vi opholder os indendørs over 80% af tiden. Størstedelen af denne tid er i eget hjem. Når du vælger et SafeAir filter, opnår du helt enkelt en bedre og mere sikker filtrering af din friskluftforsyning. Et SafeAir filter fjerner størstedelen af den udefrakommende partikelforurening og giver dermed dig og din familie et sundt og godt indeklima.

Det er illustreret her på denne graf. Jo finere et filter du vælger jo finere partikler, kan det filtrere. Det er vigtigt lige at nævne at SafeAir Plus filteret har samme filtreringsevne som SafeAir filteret, men SafeAir Plus filteret er inkl. kulfilter, så det udover partikelfiltreringen også kan fjerne lugtgener.

SafeAir – Fremtidens filter

Vi opholder os indendørs over 80% af tiden. Størstedelen af denne tid er i eget hjem. Når du vælger et SafeAir filter, opnår du helt enkelt en bedre og mere sikker filtrering af din friskluftforsyning. Et SafeAir filter fjerner størstedelen af den udefrakommende partikelforurening og giver dermed dig og din familie et sundt og godt indeklima.

Det er illustreret her på denne graf. Jo finere et filter du vælger jo finere partikler, kan det filtrere. Det er vigtigt lige at nævne at SafeAir Plus filteret har samme filtreringsevne som SafeAir filteret, men SafeAir Plus filteret er inkl. kulfilter, så det udover partikelfiltreringen også kan fjerne lugtgener.

Vi har testet vores SafeAir-filtre

Vi har testet vores SafeAir-filtre i samarbejde med Teknologisk Institut i Århus. Med deres hjælp har vi opnået en dokumenteret forbedring i filtreringen. Med et SafeAir-filter kan du fjerne 63% af de allermindste skadelige partikler fra udefrakommende forureningskilder som f.eks. brændeovne, trafik og industri. Til sammenligning vil et Standardfilter kun fjerne ca. 10% af disse partikler.

Når Safeair-filteret ikke kan fjerne 100% af de allermindste skadelige partikler skyldes det, at disse partikler er så små, at det ikke ville være muligt at sikre nok luftgennemstrømning gennem filteret, hvis vi gjorde det tættere. Ventilationsanlæggene til almindelig boligventilation har nemlig ikke nok kraft til at sikre den luftgennemstrømning, der skal til. Men SafeAir-filteret tager alle partikelstørrelser over, inkl. pollenstøv.
 
Vi har udviklet SafeAir- og SafeAir Plus-filtre til de mest udbredte boligventilationsanlæg på det danske marked.

Bor du desuden i nærheden af nogen, der fyrer med brændeovne – eller har I selv en i hjemmet – så er I muligvis udsat for en bekymrende høj luftforurening. Du kan læse mere om forurening fra brændeovne og påvirkningen på dit helbred her.
Vælger du et SafeAir-filter, vil du og din familie trygt kunne nyde jeres bolig, uden bekymringer om renheden af den luft I indånder. Med det rette filter vil dit ventilationsanlæg altså effektivt kunne fjerne partikelforureningen, der kommer ellers var kommet ind i din bolig.

Vælg SafeAir – så er du og din familie på den sikre side!

Hvorfor skal du vælge et SafeAir filter?

Forurening fra brændeovne er oftest værst på kølige aftener, når luftfugtigheden er høj. Røgen stiger ikke til vejrs, men hænger derimod lavt mellem husene. Det er aftener som disse, hvor du vil opleve, at et SafeAir filter vil gøre underværker for dit indeklima.

Har du bare én gang oplevet, at lugten af lejrbål breder sig i din bolig, betyder det, at dit ventilationsanlæg suger forurenet luft direkte ind i din bolig. I sådan et tilfælde vil partikelkoncentrationen i børneværelser og soveværelser nå et alarmerende højt niveau. Spørg derfor dig selv; hvilken luft du og din familie skal indånde, når I lægger jer til at sove.

De små skadelige partikler fra forbrændingsmotorer og brændeovnsrøg optages gennem lungevævet direkte i vores blodbaner og er dokumenteret at have en kræftfremkaldende effekt.

Bruger du et Standardfilter, er det designet til at holde dit ventilationsanlæg frit for støv. Overraskende nok har det ringe effekt på dit indeklima. Men andre ord: Et Standardfilter sidder der ikke for din skyld. Det er alene til for at beskytte dit ventilationsanlæg mod støv. Et Standardfilter fjerner kun de grove partikler og er ikke effektivt nok til at bortfiltrere mikropartikler.

SafeAir Plus

Vores kunder har forskellige behov. Derfor har det været vigtigt for os at udvikle vores SafeAir filter yderligere, så det ikke kun er det fineste filter på markedet, men også dét filter, der er bedst til at fjerne uønskede lugtgener. 

Det er især en god idé at anvende et SafeAir Plus filter, hvis du lider af lugtgener fra brændeovne, industri, trafik eller skibstrafik. Ikke nok med at det er dejligt at få et lugtfrit hjem, så er disse forureningskilder også så store, at de faktisk kan gøre skade på dit helbred. Derfor ønskede vi, at hjælpe vores kunder af med partikelforureningen samtidig med at de kunne slippe for lugtgener. 

Levetid

Levetiden på dit SafeAir Plus filter afhænger af miljøet i og omkring din bolig. Vi anbefaler som udgangspunkt, at du skifter dit filter hver 6. måned. Du kan med fordel gøre brug af et SafeAir filter i sommerhalvåret og et SafeAir Plus filter i vinterhalvåret, hvis du kun døjer med lugtgener fra brændeovne.