Hvad er ISO 16890?

Hos Filterhuset finder du filtre, der er ISO 16890 godkendte efter alle forskrifter. Vi går meget op i, at filtre er testet korrekt og har den rigtige standard, så vi kan sikre dig, at du få et kvalitetsfilter, der lever op til alle krav.

Her på siden kan du læse mere om ISO 16890 standarden, hvor vi også har samlet de vigtigste informationer, og hvad det har af betydning for dig og din familie.

Med den internationale norm for test af filtre, ISO 16890 standard, kan du være sikker på, at Filterhuset har godkendte ISO 16890 filtre, som er erstattet fra den tidligere standard EN 779. Flere af vores filtre bliver testet, så vi sikrer, at de lever op til de krav og tekniske egenskaber, der er givet. Med den mere effektive metode, som vi benytter for vores ISO 16890 filtre, er der fokus på at optimere filtreringsevnen. Du får et filter, der giver et mere præcis resultat end ved den tidligere standard EN 779.

Med et ISO 16890 filter, sikrer vi, at filtrene lever op til den korrekte standard samt den korrekte klassificering, da partikler, støv, pollen osv. kommer i forskellige størrelser, som man ikke selv kan styre.

ISO 16890 klassificering

Vores ISO 16890 filtre overholder minimumskriteriet for hver gruppe, så vi sikrer, at luftfilteret fjerner mindst 50% af partiklerne. For at gøre det mere overskueligt har vi inddelt ISO 16890 klassificeringer i fire grupper. 

Video: Hør Henrik fortælle om de forskellige filtertyper vi tilbyder

Hvad betyder ISO 16890 for mig og min familie?

Det er vigtigt med et godt indeklima og en ren luft. Et ISO 16890 filter indfanger forskellige størrelser af sundhedsfarlige partikler, så de ikke optages i vores krop.

EN 779 standarden bliver kun testet op mod én partikelstørrelse – 4 µm. Men de partikler, der findes i luften, har ikke samme størrelse eller form. Så når filteret testes med kun én partikelstørrelse, viser det ikke det fulde billede af, hvad et filter bliver udsat for i virkeligheden.

Men når et ISO 16890 filter testes, er der fokus på at indfange flere forskellige størrelser partikler i filteret. Der testes altså med forskellige størrelser fra 10 µm og helt ned til 0,3 µm. De tests, der udføres i dag, er langt mere realistiske og virkelighedstro, så du er garanteret at få et filter, der fungerer som forventet og sikrer, at du beskytter din familie og dit hjem mod farlige partikler – og hvor der ikke bliver stillet spørgsmålstegn til kvaliteten. Derfor kan du med et ISO 16890 filter være sikker på, at filtrene lever op til de internationale normer, der er for test og kvalitet.

Hos Filterhuset kan du trygt købe filtre, der går under ISO 16890. De er godkendte og overholder standarden for ISO 16890, så de er tilpasset jer og jeres omgivelser.

Hvilket filter skal du vælge?

Ved at vælge det rigtige filter, der er ISO 16890 godkendt, beskytter du dig selv og din familie. Hos Filterhuset forhandler vi flere forskellige filtre, der passer til dit behov og dine omgivelser.

Vores Standardfilter er testet med størrelse 10 µm, som beskytter og fjerner støv og snavs. Vores Pollenfilter sørger for at mindske antallet af mindre partikler som fx pollenpartikler. Alle Pollenfiltre bliver testet ved en partikelstørrelse fra 1 - 2,5 µm, så du vil mærke en markant forbedring, hvis en i huset er pollenallergiker. Et Pollenfilter er godt når du vil beskytte dig mod pollen i luften og det er med til at mindske allergigener.

Hvis du ønsker det bedste for din familie og jeres indeklima og bor i nærheden af trafikerede veje, større havne eller fyrer naboen med brændeovn, er vores SafeAir filter et godt filter, der modstår den store mængde partikelforurening. Vores SafeAir filter, der er ISO 16890 godkendt, er testet helt ned til 1,0 µm, så de fjerner en stor del af de skadelige partikler omkring din bolig og du får et sundere indeklima.

Har din nabo brændeovn eller griller meget, så du mærker lugtgener inde i dit hus, kan vores Kulfilter hjælpe her. Med vores Kulfilter i dit ventilationsanlæg kan du slippe af med uønskede lugtgener, som kan genere dig og din familie. En kulfiltermåtte har alene dog ingen filtreringsgrad og skal derfor kombineres med et af de tidligere nævnte filtre for at luften filtreres i din bolig.

Vi sikrer dig de bedste filtre

Hos Filterhuset finder du filtre, der går under den internationale teststandard ISO 16890. Standarden gør det let at sammenligne filtres kvalitet og deres tekniske egenskaber ved produktionen. Filtrene testes med partikelstørrelser fra 1 µm op til 10 µm, hvor med den tidligere standard EN 779, kun testede én partikelstørrelse (4 µm).

Alle vores filtre er testet og godkendt efter ISO 16890 standard og EN 779 standard.

Vil du vide mere om ISO 16890 standard specifikationer?
Læs mere på vores erhvervsside Danfilter.dk

Find dit filter her

Vejen til det rette filter


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. ANLÆG

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.

2. ANLÆGSMODEL

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.
Klik nu på knappen "Søg", og du får nu vist de forskellige filtre, der passer til dit anlæg.

3. FILTERTYPE

Du skal nu beslutte dig for, hvilke filtre du vil have i dit anlæg. Du kan læse mere om de forskellige filtertyper her.

Find lynhurtigt de filtre, der passer til dit anlæg

Er du i tvivl? Søg dit filter frem på mål her