Find filter

Sådan finder du det rette filter

Hvad enten du er ny her på Filterhuset.dk, eller du er ny ejer af et ventilationsanlæg (eller måske begge dele), så kan der være en række forskellige spørgsmål, der melder sig for dig, når du skal i gang med at købe filtre. Hvilken type filter bør du vælge og hvorfor – det får du svar på her på siden.

Find dit filter her

Vejen til det rette filter


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. ANLÆG

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.

2. ANLÆGSMODEL

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.
Klik nu på knappen "Søg", og du får nu vist de forskellige filtre, der passer til dit anlæg.

3. FILTERTYPE

Du skal nu beslutte dig for, hvilke filtre du vil have i dit anlæg. Du kan læse mere om de forskellige filtertyper her.

Find lynhurtigt de filtre, der passer til dit anlæg

Er du i tvivl? Søg dit filter frem på mål her

Find det rette filter - TRIN 1:

Find navnet på anlægsproducenten

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende. 

Find det rette filter - TRIN 2:

Undersøg hvilken model du har

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

Find det rette filter - TRIN 3:

Vælg den type filter der passer til dig

Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her.

Hvor ofte skal du skifte filter? 

Hvor ofte du bør skifte dit filter afhænger af:
- Miljøet omkring din bolig
- Hvilken filterklasse du har monteret i dit anlæg.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du skifter dine standardfiltre hver tredje måned og dine finfiltre hver sjette måned. Du bør dog løbende tjekke dine filtre, og du kan eventuelt måle partikelniveauet, så du er sikker på, at du ikke får skadelige partikler ind i din bolig. 
Vores kulfiltre afhjælper luftgener, og deres levetid afhænger af gasserne omkring din bolig. Begynder lugten igen, er det på tide at skifte dine kulfiltre.

Det er yderst vigtigt at huske at skifte filtre regelmæssigt, da et mættet filter ikke kan filtrere luften, der kommer ind i din bolig. Et mættet filter vil derfor ikke gøre nogen nytte og kan i værste fald ophobe svamp eller skimmel, som bliver suget ind i din bolig – til stor forurening for dig og din familie. Derfor anbefaler vi altid, at du skifter dine filtre jævnligt – det er ren fornuft!

Hvad gør filtre for dit indeklima? 

Ventilationsfiltre er filteret mellem luften ude foran din bolig og luften inde i din bolig. Selvom man ikke altid kan se eller lugte det, så er luften udenfor ofte forurenet med skadelige partikler. Disse partikler kan komme fra trafik, brændeovne, skibstrafik eller industri. 

Fordi vi opholder os indendørs ca. 80% af vores vågne timer er det vigtigt, at vi går op i indeklimaet i vores bolig og på vores arbejdsplads. For at sikre, at vi ikke er udsat for skadelig partikelforurening 80% af dagen, bør du overveje om et finfilter ikke bør være en fast inventar i ventilationsanlægget. Kun med et filter i dit anlæg er du sikret et sundere og renere indeklima i din bolig fra udefrakommende forureningskilder. 

Under vores filterklasser kan du finde det filter, der passer netop til dine behov – det er nemlig ikke alle filtre, der er lige gode til at holde de skadelige partikler ude. 

Få overblik

Filtertyper

Filteret i dit ventilationsanlæg er det, der kan beskytte dig imod sundhedsskadelige partikler udefra. De forskellige filtertyper filtrerer forskellige størrelser af partikler fra. De fleste vi møder har aldrig hørt om partikelstørrelser eller partikelforurening, men det kan have store konsekvenser for din og din families sundhed, hvis indeklimaet i jeres bolig er dårligt eller forurenet. Her kan du læse mere om filtertyper og se hvilket filter, der dækker netop jeres behov.

Standardfilter

Fjerner støv og snavs
Kan monteres i ind- og udsugning
G4 filterklasse
PM: 10

Pollenfilter

Mindsker allergigener
Montering i indsugningen
F7 filterklasse
PM: 2,5

SafeAir filter

Fjerner skadelige partikler
Montering i indsugningen
F9 filterklasse
PM: 1,0

Kulfilter

Fjerner lugtgener
Ingen partikelfiltrering
Monteres i indsugning med partikelfilter

Nybyggerpodcasten:

Vil du forstå hvorfor du skal skifte filtre?

Har du også spørgsmål angående filtrering og filterskift? Vi har været med i Nybyggerpodcasten, hvor du vil kunne få svar på mange af de spørgsmål du måtte have, og samtidig få en masse nyttig viden om dit ventilationsanlæg, som du (sikkert) ikke vidste i forvejen. 

Lyt til afsnittene her, find dem i din favorit podcast-afspiller eller på nybyggerpodcasten.dk.

Giv dig selv tid til at lytte til dem, så lover vi at du føler dig bedre klædt på i forhold til at forstå hvorfor du bør skifte filtre i dit ventilationsanlæg ofte. 

Episode 1: Så vigtige er filtrene i dit anlæg

 

Episode 2: Undgå at mikropartikler ødelægger dit indeklima<