Filtertype:

Posefilter

Hos os finder du et udvalg af Posefiltre til boligventilation. Posefiltrene (også kendt som kuvertfiltre) har deres oprindelse fra industrifiltre. Du finder et omfattende sortiment på vores webshop Danfilter.dk, som henvender sig til erhvervskunder. Der er stadig enkelte og ældre anlæg, der bruger Posefiltre til boligventilation, og hos Filterhuset er vi leveringsdygtige i Posefiltre til alle gældende anlæg. 

Når du kigger på de forskellige produkter så vær opmærksom på, at et Posefilter altid måles med lommerne stående lodret (B x H x D). Dybden eller lommelængden angiver længden af selve filterlommen i filtret. Find et Posefilter der passer til dit ventilationsanlæg herunder.

Posefilteret kort fortalt

Filterløsninger til bolig- og industriventilation

Du finder det rette Posefilter ved at måle B x H x D

Filtrene skal efterses cirka hver 3. måned

Filtrene må hverken rengøres eller støvsuges

Find dit filter her

Vejen til det rette filter


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. ANLÆG

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.

2. ANLÆGSMODEL

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.
Klik nu på knappen "Søg", og du får nu vist de forskellige filtre, der passer til dit anlæg.

3. FILTERTYPE

Du skal nu beslutte dig for, hvilke filtre du vil have i dit anlæg. Du kan læse mere om de forskellige filtertyper her.

Find lynhurtigt de filtre, der passer til dit anlæg

Er du i tvivl? Søg dit filter frem på mål her

Hvordan vælger jeg det rigtige Posefilter?

Det kan være lidt svært at finde rundt i de mange forskellige Posefiltre på markedet. Hvordan adskiller Posefiltre sig fra de øvrige filtre, vi fører?

Et Posefilter kommer i mange forskellige størrelser og med forskellige antal ‘lommer’ afhængig af anlægsproducent og -model. De er derfor særdeles gode til bolig- og industriventilation, da de kan fange flere partikler i større ventilationsanlæg. Når du skal købe Posefiltre, gælder det om at have målene rigtige. Det er nemlig vigtigt, at rammen, hvor filtrene sidder i, passer ind i dit eksisterende ventilationsanlæg.

Efter du har målene på plads, kan du vælge hvilken filterklassificering, du ønsker dit Posefilter skal have. Du kan for eksempel vælge det grove G4 filter, som er standard i mange ventilationsanlæg. Et G4 grovfilter opfanger de mange støvpartikler der måtte prøve at trænge ind i bygningen. Ønsker du en finere filtrering til at holde for eksempel pollen ude, kan du vælge vores finere F7 filtre – også kaldt Pollenfiltre.

Posefiltre og deres levetid

Hvor længe et Posefilter holder er svært at bedømme på forhånd. Det afhænger nemlig meget af, hvor støvet luften er omkring den pågældende bolig. Jo mere støv, jo hurtigere bliver filteret fyldt.

En god tommelfingerregel er, at tjekke filteret efter 3 måneder. Har filteret skiftet farve eller virker det ikke længere optimalt, er det meget vigtigt, at du skifter det. Du må hverken forsøge at vaske det eller støvsuge snavset væk, da du risikerer at ødelægge strukturen og dermed funktionen af filteret.

Hvis du har handlet hos os før, kan du altid kontakte os og høre, hvilket Posefilter du bestilte sidst, hvis du har glemt det.

Hvorfor benytte et Posefilter?

Posefiltre er primært til erhverv eller større ventilationsanlæg i boligblokke og lignende. Men der findes ventilationsanlæg til private, der også anvender Posefiltre. Dette er ganske få og typisk ældre anlæg. 

Hvis dit anlæg kun kan have et Posefilter monteret, bør du altid følge anlægsproducentens instrukser. Hvis dit anlæg derimod også kan have et normalt partikelfilter indsat, bør du altid vælge partikelfilteret fremfor Posefilteret. Det skyldes, at vores andre partikelfiltre (Pollenfilter og SafeAir filter) har et langt større filterareal end Posefilteret. Derfor opfordrer vi altid til, at du opgraderer dit Posefilter, hvis det er muligt.

Vi anbefaler som altid, at du husker at skifte filteret i dit anlæg, da det vil være med til at forbedre indeklimaet for dig og din familie.