Miljø

Bæredygtig plast – fra plastaffald til nye filtre

Bæredygtig plast – fra plastaffald til nye filtre

Genanvendelse af plast er på dagsordenen som aldrig før – og det med god grund. Ifølge organisationen Plastic Change, bliver der produceret omkring 300 millioner ton plast om året på verdensplan. Meget af den plast ender enten med at gå op i røg på forbrændingsanlæg eller med at ligge og flyde rundt i verdenshavene… Hvis altså ikke, at man tager og genanvender den. Og det er nemlig lige præcis det, vi gør hos Filterhuset.

Filterhusets grønne initiativer

Hos Filterhuset har vi taget et valg om, at vi vil mindske vores klimaaftryk i verden. Derfor har vi igangsat en lang række bæredygtige initiativer, der skal hjælpe os med at opnå dette mål.


Hos Filterhuset har vi blandt andet:
 • Produktion i Danmark for at minimere transport
 • Grøn energi i hele virksomheden (strøm fra sol- og vindenergi)
 • Frokostordning med et mindsket kødforbrug på 20%
 • Lokalt produceret frugt og grønt
 • … og filtre lavet af op til 80% genanvendt plast


Omtanke for miljøet

Når man som virksomhed skal producere filtre, er der to typer af fibre, man kan vælge mellem som materiale. Syntetisk polyesterfiber (plastprodukt) og glasfiber. Der er stor forskel på de to materialer, og der er mange gode grunde til, at vi har valgt at bruge syntetisk polyesterfibre til vores produktion af fibre. 


Filtre lavet af syntetisk polyesterfibre

 • Med syntetisk polyesterfiber, der er et plastprodukt, kan vi lave vores filtre med brug af op til 80% genanvendt plast
 • Syntetisk polyesterfiber har nogle fantastiske egenskaber, f.eks. ift. at støvpartikler og andre partikler tiltrækkes til filteret, da det er elektrisk ladet (forestil dig statisk elektricitet)
 • Filtre lavet af syntetisk polyester har desuden en høj brændbarhed, hvilket gør, at du kan bortskaffe brugte filtre som almindelig dagrenovation – så de kan brændes og omdannes til ny energi


  Filtre lavet af glasfibre

  • En produktion af filtre lavet af glasfibre derimod ville kræve, at medarbejderne her i virksomheden skulle bruge åndedrætsværn og beskyttelsesdragter (forestil dig hvordan det ville være at skulle håndtere Rockwool).
  • Et glasfilter brænder desuden ikke – det smelter ved meget høje temperaturer. Af denne årsag ser man mange steder i verden, at glasholdigt affald ender med at blive gravet ned og deponeret. Glas forgår aldrig – heller ikke når det graves ned.
  • Et filter skal desuden være robust og slidstærkt, så det kan holde til transport og håndtering – og altså ikke porøst og skrøbeligt som mange glasfiltre er


   Vores filtre er i højeste kvalitet

   De filtre du køber hos os, er derfor lavet af syntetisk polyesterfibre og er i høj grad produceret af genanvendte materialer. Fibrene kommer hovedsageligt fra genanvendt PET plast. Det vil altså sige, at eksempelvis pantflasker bliver genanvendt og omdannet til de råvarer, vi laver filtre af i dag. Det er ikke alene godt for miljøet, det er også en glæde at vide, at vores ressourcer ikke går til spilde. Hos Filterhuset mener vi nemlig, at filtrene ikke kun skal være gode for kunderne og indeklimaet, men også laves med omtanke for miljøet.

    

   Kilder:
   plast.dk
   ida.dk

   Læs næste

   Kan luftforurening give kræft?
   Nyt lovforslag løser ikke sundhedsskadeligt partikeludslip foreløbigt