Podcast

PODCAST: Dette skal du vide om dit Nilan-anlæg

PODCAST: Dette skal du vide om dit Nilan-anlæg
I denne podcast-episode om indeklima får du vigtig viden, om dit Nilan-anlæg og lærer noget om anlæggets mange funktioner. Ved du f.eks. hvordan du bruger dit anlæg mest energi-rigtigt, eller hvilke indstillinger du skal ændre på, hvis du f.eks. får gæster og får behov for ekstra udluftning?

Rigtigt mange nybyggede boliger har et ventilationsanlæg fra Nilan. Udover at ventilere boligens luft og skabe et godt indeklima, så har nogle Nilan-anlæg også en række unikke funktioner.

Eksempelvis kan nogle anlæg kombinere ventilationen med en varmepumpe, der kan anvendes til opvarmning af boligen. Faktisk kan varmepumpen i Nilan-anlægget også benyttes til opvarmning af brugsvand.

Nilan fortæller, at deres anlæg har en levetid på mere end 20 år, hvis du passer godt på det med jævnlige filterskift og overholder de services, som er påkrævet, hvis du har et anlæg med varmepumpe.

Alle ventilationsanlæg er en anonym kasse i enten teknikskabet eller på loftet. Derfor kan det være svært at afgøre, hvilken anlægstype man har og hvilke funktioner, at de har. Betjeningspanelet giver sjældent ret mange informationer. Derfor må du se efter den modelnummerlabel, som sidder på selve anlægget.

Denne episode handler specifikt om anlæg fra Nilan, men alle kan få interessante tips ud af episoden.

Lyt med i denne podcast når Filterhusets direktør Henrik Friis sammen med John G. fra Nybyggerpodcasten.dk blandt andet taler om, hvordan anlægget kan hjælpe med at køle den varme luft ned om sommeren og hvordan man bruger sit anlæg mest energi-rigtigt.

SÅDAN LYTTER DU MED: Nybyggerpodcasten kan høres via Apple Podcasts, Spotify og alle andre podcastplatforme og apps. Du kan også lytte direkte her:

 


Du kan få en masse nyttig viden om anlæggets funktioner, ventilation og indeklima i denne episode af Nybyggerpodcasten.

I denne podcast-episode kan du høre:

  • Energipriserne stiger: Skal du være bekymret for, om ventilationen trækker varmen ud af huset
  • Viden om ventilationsanlæg med indbygget varmepumpe
  • Hvordan skal et Nilan-anlæg med varmepumpe vedligeholdes
  • Hvorfor er filtrene vigtige?
  • Må ventilationen slukkes, når man er på ferie?
  • Hvad gør bypass-funktionen?
  • Kan et Nilan-anlæg nedkøle boligen om sommeren
  • Sorte ringe om ventilationsdysserne i huset – hvorfor?

 BEMÆRK: Dette er tredje episode af vores podcast om indeklima i privatboliger.

Hør første episode her
Hør anden episode her


Har du spørgsmål til dit filter eller har du lyst til at høre mere, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig.

 

Skrevet af: Marie, Filterhuset

Læs næste

Kan et bedre filter give din familie et sundere indeklima?
FILTERHUSETS PODCAST om indeklima og filtrering