Kvalitetfiltre til dit ventilationsanlæg

Få fri fragt på din første filterbestilling

Tillykke med dit nye hus. Som ejer af et nyt hus, er der pludselig mange ting man skal være opmærksom på. Fx skal du huske på, at dine filtre i dit ventilationsanlæg skal udskiftes regelmæssigt. Som en ekstra hjælp til at få udskiftet dine filtre, tilbyder vi dig fri fragt på din første leverance.

Podcast

Vi har været med i Nybyggerpodcasten

Har du spørgsmål? Vi har været med i denne informationsrige podcast, som faktisk er utrolig interessant at lytte til. Den svarer helt sikkert på mange af dine spørgsmål, samtidig med at du får en masse viden om dit ventilationsanlæg, som du (sikkert) ikke vidste i forvejen. Hør afstnittene nedenfor eller besøg nybyggerpodcasten.dk.

 
 

Find dit filter her

Vejen til det rette filter


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. ANLÆG

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.

2. ANLÆGSMODEL

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.
Klik nu på knappen "Søg", og du får nu vist de forskellige filtre, der passer til dit anlæg.

3. FILTERTYPE

Du skal nu beslutte dig for, hvilke filtre du vil have i dit anlæg. Du kan læse mere om de forskellige filtertyper her.

Find lynhurtigt de filtre, der passer til dit anlæg

Er du i tvivl? Søg dit filter frem på mål her

Hvor ofte skal et filter skiftes? 

Hvor ofte du bør skifte dit filter afhænger af:
- Miljøet omkring din bolig
- Hvilken filterklasse du har monteret i dit anlæg.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du skifter dine Standardfiltre hver tredje måned og dine finfiltre hver sjette måned. Du bør dog løbende tjekke dine filtre, og du kan eventuelt måle partikelniveauet, så du er sikker på, at du ikke får skadelige partikler ind i din bolig. 
Vores kulfiltre afhjælper luftgener, og deres levetid afhænger af gasserne omkring din bolig. Begynder lugten igen, er det på tide at skifte dine kulfiltre.

Det er yderst vigtigt at huske at skifte filtre regelmæssigt, da et mættet filter ikke kan filtrere luften, der kommer ind i din bolig. Et mættet filter vil derfor ikke gøre nogen nytte og kan i værste fald ophobe svamp eller skimmel, som bliver suget ind i din bolig – til stor forurening for dig og din familie. Derfor anbefaler vi altid, at du skifter dine filtre jævnligt – det er ren fornuft!

Hvilket filter skal jeg vælge?

Når dit ventilationsanlæg bliver installeret, er der monteret to styk Standardfiltre i anlægget. Med et Standardfilter kan du fjerne større partikler såsom støv og snavs. Dog kan et Standardfilter ikke fjerne de små skadelige partikler, der kommer udefra fra fx brændeovnsos og trafik.

Hos Filterhuset anbefaler vi derfor altid, at du monterer et finere filter i indsugningssiden på dit ventilationsanlæg, så du kan sikre et sundt og rent indeklima i din bolig. Det er nemlig her luften bliver filtreret, inden den kommer ind i din bolig. I udsugningen kan du så nøjes med at installere et Standardfilter, som blot skal holde dit anlæg fri for støv og snavs. 

Et finere filter er fx et Pollenfilter eller et SafeAir filter, som begge filtrerer mange af de skadelige partikler fra. Nedenfor kan du se hvilket filter, du skal vælge alt efter dit behov.

Filtertyper efter behov

Vi tilbyder forskellige filtertyper. Vi anbefaler, at du læser op på de forskellige filtertyper, så du er helt sikker på hvilken type filter, du har behov for til dig og din familie. 


Filterhuset anbefaler:

Oplever du lugtgener i din bolig, kan vi også hjælpe med det.

Video

Hvem er Filterhuset?

Når du handler hos Filterhuset, handler du faktisk dine filtre direkte fra producenten. Filterhuset.dk er nemlig en del af danske Danfilter, der har sin produktion i Farum. Vi har produceret filtre i mere end 40 år, og vi deler altid gerne ud af vores viden. Så kontakt vores Kundeservice hvis du har brug for rådgivning eller har spørgsmål til valg af filtre.

Lidt mere om Filterhuset
Hos Filterhuset går vi op i at arbejde for de gode sager, hvor vi kan. Vi tager fx et socialt ansvar og samarbejder med Jobcenteret om at ansætte borgere med særlige behov. Vi arbejder også løbende på projekter, der kan give os en grønnere profil. Al virksomhedens strøm kommer fx fra grøn energi, arbejdspladsens kødforbrug er mindsket med 20% - og op til 80% af de fibre, vi bruger i produktionen, kommer fra genbrugsplast. Du kan læse mere om de tiltag, vi har taget her.

FAQ