Tips til filterskift

Bestil online og skift selv

– Det er ren fornuft

Tips til filterskift

Dit ventilationsanlæg skal løbende efterses for at sikre en optimal drift. Hos Filterhuset anbefaler vi, at du efterser dine filtre og dit ventilationsanlæg én gang hver 3. måned. Det er vigtigt, at du holder øje med, at filtrene ikke er tilstoppede og trænger til at blive udskiftet. Samtidig skal dit ventilationsanlæg også holdes fri for støv og snavs. Det er derfor en god idé at støvsuge dit anlæg engang i mellem. HUSK! Du må aldrig støvsuge eller vaske dine filtre.

Levetiden for et filter varierer efter luftmængde, anlæg og forholdene omkring din bolig. Vi anbefaler, at du efterser/skifter dine filtre med intervaller af ca. 3 måneder, hvis du har et Standardfilter monteret - og 6 måneder, hvis du har et finere filter i dit anlæg.

Et traditionelt boligventilationsanlæg har to filtre installeret:

  • Ét filter i indsugningen. Filtrering af luften der kommer udefra og ind i din bolig.
    Her anbefaler vi, at du monterer et finere filter; såsom vores Pollenfilter eller vores SafeAir filter.
  • Et filter i udsugningen. Filtrering af luften der cirkulerer rundt i boligen og som blandes med frisk luft i varmeveksleren. Altså luften der kommer ud fra boligen. Her kan du nøjes med at anvende et Standardfilter.

Guide til filterskift

Dit ventilationsanlæg virker kun, hvis du løbende skifter dine filtre.

Husk på at den luft, du indånder, er filtreret gennem dét, du ser. Kun med rene filtre er du sikret et godt indeklima.

Du kan let selv skifte dine filtre. Sluk anlægget og åben lågen. Når du har fjernet de brugte filtre, fjerner du støv i anlægget med en støvsuger, inden du indsætter de nye filtre. Kontrollér at filtrene slutter til og vender, så luften passerer gennem filteret i pilens retning (filtermåtter fra blå til hvid side). Anlægget er nu klar til brug.

Vidste du at..

Det ikke anbefales at vaske eller støvsuge sine filtre?

Vask og rengøring ødelægger fiberstrukturen i filteret, og gammelt støv og snavs flyttes fra støvsiden til renluftsiden af filtreret.

Dit anlæg bruger mindre strøm, hvis du skifter filtre ofte?

Luftstrømmen gennem filteret får modstand af filteret. Det er derfor vigtigt at anvende filtre med de rigtige specifikationer. I takt med at filteret pakkes til med støv, arbejder ventilatoren mere for at presse luft igennem filteret. Det betaler sig i længden at skifte filtre ofte. Så sparer du nemlig strøm.

Et filter fra Filterhuset.dk er lige så godt som et originalt filter?

Ofte vil du se, at vores filtre er identiske med eller endda bedre end original filtrene fra producenten. Vores filtre overholder standarden ISO 16890, som er gældende standard for luftfiltrering.

Vejen til det rette filter

1. ANLÆG

For at finde det rigtige filter til dit anlæg, skal du starte med at finde frem til hvilken anlægsproducent, du har. Dette kan altid ses på dit anlæg i form af et logo eller lignende.

2. ANLÆGSMODEL

Herefter skal du finde ud af hvilken model dit anlæg er. Denne information er oplyst på anlægget og kan for eksempel være i form af et informationsklistermærke.

3. FILTERTYPE

Til sidst skal du beslutte dig for, hvilket filter du kunne tænke dig til dit anlæg. Læs om hvilket filter, der passer bedst til dig, og hvad forskellen på de forskellige filtre er her.