Ville du betale mere for dit krydstogt?

Ville du betale mere for dit krydstogt?
Jeg læste for nyligt et debatindlæg om hvorvidt folk ville betale ekstra for at krydstogtskibet, de var på, kunne blive tilsluttet landstrøm, når de ligger i havnen.
I artiklen stod der, at det kun er ca. 12 kr. ekstra en billet vil koste for den enkelte passagerer, hvis man vil finansiere landstrømsanlæg på denne måde.

Lige nu er det langt billigere for krydstogtskibene at ose løs og derfor er det også kun 30 procent at skibene, der kan modtage landstrøm – det ville koste krydstogtskibene et lille beløb, at ombygge skibene, så de kunne modtage landstrøm i stedet for at ose den forurenede røg ud i vores store byer.

Den energi et krydstogskib bruger for atholde alle deres faciliteter ved lige er enorm stor og der kræver meget energi at holde sådan et stort skib kørerende- selv når skibet ligger ved kaj – derfor brænder de store krydstogtskibe store mængder af forurenede olie og i og med at skibene ikke er forsynet med en et rensningsanlæg, blive disse farlige røge udledt lige ud i vores lokalmiljø. Dette er til trods for, at de ekstrem høje koncentrationer øger risikoen for både kræft og alvorlige luftvejssygedomme, for ikke at tale om skaderne på klimaet som disse skibe også udgør.

Hvis man brugte landstrøm i stedet for olie ville man sænke forureningen markant og reduceret CO2 niveauet med 70 procent – det er altså ikke småting, som et landstrømsanlæg ville kunne gøre. Hvis man er seriøst omkring borgernes helbred og klimaet er der altså ingen vej udenom – vi skal have landstrømsanlæg ved alle havnebyerne og jeg tror gerne, at passagerne vil betale 12 kr. ekstra for at passe på de smukke byer, som de har valgt at besøge via krydstogtskibet

Læs næste

København er en populær hovedstad
Landstrøm kommer til nordhavn