København er en populær hovedstad

København er en populær hovedstad
I år har vi sat rekord med over 1,2 millioner krydstogsgæster i København. Sæsonen er også forlænget, så den strækker sig i år over 200 dage fra starten af april til slut oktober. Derudover er der også planlagt nogle julekrydstogter i år, som vil trække flere turister og skibe til København og i sær Nordhavn.

Det vil altså sige, at der kommer en masse forurenende krydstogtskibe til København lige fra forår til vinter – hvor vinteren i forvejen er en ”udsat” tid med høj forurening grundet de mange brændeovne, som forurener i nærområderne. Selvom vores region har de strengeste miljøkrav til krydstogtsskibe i verden, så kan jeg ud fra mine målinger stadig konkludere, at den høje forurening udgør en stor sundhedsrisiko for mig og mine naboer. Grænseværdien for udledning af svovl blev i januar 2015 nedsat til 0,1% fra 1,0% - dette var et skridt i den rigtige retning, men der er stadig lidt vej endnu, hvis vi beboere i Nordhavn og andre havnebyer skal kunne åbne vores vinduer og sidder på vores altan med god samvittighed.

Det er tydeligt at mærke, at København er blevet en stor del af krydstogterne i Østersøen – faktisk begynder og slutter hele 158 krydstogter nu i København. Jeg har personligt ikke mærket så meget til krydstogtgæsterne, men det er tydeligt at mærke hvordan der kommer flere mennesker til området omkring Nordhavn/Østerbro i sommermånederne, hvilket både kan skyldes turister og danskere, der blot ønsker at nyde det gode vejr i hyggelige omgivelser.

Jeg håber, at de mange turister og beboer i fremtiden kan vide sig sikker på, at når de besøger København, så bliver det en dejlig og ren oplevelse!

Læs næste

Er vores klimaambitioner for lave?
Ville du betale mere for dit krydstogt?