Første blogindlæg fra Nordhavn

Første blogindlæg fra Nordhavn

​Vores Nordhavn projekt er så småt skudt i gang. Jeg er kommet godt på plads i lejligheden. Som en del af projektet har vi testet indeklimaet i min bolig. Testen blev foretaget mens jeg havde standard grovfiltre monteret i mit ventilationsanlæg, men også på et tidspunkt hvor Oslofærgen, min nærmeste nabo, lå til kaj. Når færgen er der, kan der måles en betydelig højere partikelkoncentration i Nordhavnen, men selv uden Oslofærgen var partikelkoncentrationen foruroligende høj – det påvirker i den grad min tankegang, når jeg er hjemme. ”Er det sikkert at åbne vinduet”, er en af de tanker, som jeg ofte gør mig.

Partikler Nordhavn oslofærge

Udover at teste med vores partikelmåler, så har jeg placeret to Smart Home devices i mit hjem, som hele tiden tester luften i mit hjem, så jeg kan følge med i, om partikel-, radon- og fugtniveauet i min bolig er for høj.
Efter testen viste et forhøjet partikelniveau i min lejlighed, monterede jeg et pollenfilter i mit anlæg. Næste måling vi foretager skal så vise, om hvorvidt pollenfilteret har nogen effekt på mit indeklima. Her burde partikelmålingen gerne være en del lavere end sidst.

Partikler udenfor Nordhavn


I løbet af det næste år vil vi skifte filtrene et par gange og teste undervejs, for på den måde at kunne holde testene op mod hinanden. Her vil vi f.eks. teste når færgen ligger ved kaj, når den er sejlet og i de forskellige årstider.

De store skibe i og omkring Nordhavn er flotte at kigge på, men deres store partikeludledning gør, at jeg nyder mine gåture langs vandet lidt mindre. Jeg håber, at dette projekt kan give mere overblik over indeklimaet i boliger i Nordhavnen – og andre lejlighedskomplekser i nærheden af skibs- og biltrafik – så jeg og andre kan ånde lettet op i vores lejligheder – bogstaveligt talt ;-)

Læs næste

Krydstogtskibssæsonen er i fuld gang