Brændeovn

Burde brændeovne forbydes?

Burde brændeovne forbydes?

I Danmark bruger vi meget tid på at hygge os – især når vejret bliver koldere og mørkere. Mange danskere forbinder hygge med levende lys og en tændt brændeovn. Tal fra Bolius viser, at hver fjerde husstand havde en brændeovn i 2017 og selvom brændeovne spreder varme og hygge, så er det også en af de helt store forureningskilder.


Københavns overborgmester Frank Jensen forslår, at belønne de københavnere der dropper deres brændeovn – og det er ikke uden god grund! Hovedstadens 16.000 brændeovne udleder i fyringssæsonen ligeså meget forurening, som al vejtrafik i hovedstaden gør på et helt år. Det store forbrug af brændeovne har også alvorlige konsekvenser for vores helbred. Forskning fra DCE viser, at der hvert år dør omkring 550 danskere af partikelforurening fra brændeovne.


Hvad kan du selv gøre?

Hos Filterhuset forslår vi, at du investerer i et bedre filter, som forhindrer fin- og mikropartikler fra brændeovne i at trænge ind i dit hjem – filteret hjælper hvis både du selv har en brændeovn, eller hvis du bliver udsat for skadelige partikler udefra. Partikler fra brændeovne kan nemlig spredes over store afstande, så man skal også være opmærksom på luftforureningen længere væk end lige nabohuset.

Med vores nyudviklede SafeAir filter bliver flere skadelige partikler og lugtgener fra blandt andet brændeovne filtreret fra, og du kan give dig og din familie et sundere og mere sikkert hjem. Vil du læse mere omkring SafeAir filtret, så læs med her.


Test luften omkring din bolig

Er du i tvivl om hvorvidt luften i din bolig er ren og sikker for dig og din familie? Så tag testen her

Hos Filterhuset mener vi, at brændeovne udgør en stor sundhedsskade og derfor burde forbydes. Vi anbefaler, at alle undgår at bruge brændeovnen så vidt som muligt. Hvis det ikke er muligt eller bliver du udsat for skadelige partikler udefra, anbefaler vi at du skifter filtret i dit ventilationsanlæg til et finere filter.


Test dit indeklima med partikel- og radonmåler

BQ30

Vil du også skabe de bedste rammer for dig og din familie? Vores BQ30 måler hjælpe dig til at undersøge partikel og CO2 belastningen i din bolig, så du kan skabe et bedre indeklima i dit hjem. BQ30 måleren er en luftkvalitets-monitor til kontrol af finpartikler og CO2-belastning i din bolig. Partikelmåleren måler tilstedeværelsen af to grupperinger af partikler: - PM10 - PM 2,5 PM10 er de partikler med en maksimal diameter på 10 µm hvor PM 2,5 er de helt små partikler med en diameter mindre end 2,5 µm. Disse partikler er så små at man ikke kan se dem, men de er også så små at de kan trænge ind i lungeblærerne. Ved partikler der har en størrelse på under 1 µm, er de i stand til at trænge helt ind i blodårerne.


Airthings Wave

Airthings Wave er en avanceret Radonmåler der viser dit radon niveau og luftfugtighed - både på dit device eller i din telefon. Med Airthings Wave måler du med det samme koncentrationen af radon, luftfugtighed og temperatur. Alle data gemmes og ses via appen der givere dig data pr. dag, uge, måned og gennemsnit. Bliver Radon niveauet for højt kan du også får en alarm der advare i tide. Airthings advarer med farver om du har grønt, gult eller rødt radon niveau

Forstå forskellen mellem de forskellige filtertyper, og find ud af hvilke der er kan fjerne eventuelle lugtgener fra brændeovne og de mange små partikler der findes i luften. Se videoen ovenfor.

Hos Filterhuset har vi hjulpet og vejledt mange i at finde det rigtige filter.

Du kan altid kontakte Filterhuset på info@filterhuset.dk eller Tlf. + 45 69 13 22 66, hvis du har spørgsmål eller brug for råd.

 

 

Kilde:
nyheder.tv2.dk
nyheder.tv2.dk 

Læs næste

Dit indeklima har betydning for din families sundhed
Naturlig eller mekanisk ventilation