Dit helbred

Dit indeklima har betydning for din families sundhed

Dit indeklima har betydning for din families sundhed
De fleste danskere bruger mellem 80-90 procent af deres dag indenfor. Det er derfor vigtigt at have fokus på indeklimaet, da miljøet i vores bolig har stor betydning for vores generelle sundhed og helbred. Et dårligt indeklima kan i værste tilfælde forsage smågener som allergi, astma og hovedpine, men også mere alvorlige sygdomme så som kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Hvis du og din familie oplever smågener så som hovedpine, irritation eller kvalme uden umiddelbare forklaringer, kan det være en god idé, at få tjekket boligens indeklima.

Typiske årsager til et dårligt indeklima

Der kan være mange faktorer, som kan have betydning for klimaet i din bolig, her er nogle af de hyppigste årsager til dårligt indeklima:

  • Tobaksrøg
  • Radon fra undergrunden
  • Partikler fra luftforurening, brændeovne m.m.
  • Kemikalier fra møbler, maling, rengøringsartikler m.m.
  • Pollen, skimmelsvamp og husstøvmider
  • Fugt

 

Hvad kan du gøre for at forbedre klimaet i dit hjem?

Heldigvis er der meget du kan gøre, for at forbedre indeklimaet i din bolig. Så som jævnlig udluftning og rengøring, samt begrænse brugen af brændeovne og rygning indendørs. Hvis du vil sikre en markant forbedring, anbefaler vi, at du udskifter filteret i dit ventilationsanlæg til et af vores finfiltre, der filtrerer de mest skadelige fin- og mikropartikler, så som pollen og luftforurening, så du ikke længere skal bekymre dig om din families sundhed og velvære.

Kontakt os allerede i dag, for at høre, hvordan et nyt filter kan forbedre dit indeklima.


Kilder:
Bolius

Læs næste

Hvad er partikelforurening, og hvad gør det ved dit helbred?
Burde brændeovne forbydes?