Kampagne hos Filterhuset:
Kampagnen er slut
Vi vender tilbage senere med flere gode rabatter.
Find dit filter her
Find lynhurtigt de filtre, der passer til dit anlæg
Er du i tvivl? Søg dit filter frem på mål herKøber du for over 400 kr., så giver vi fragten
Ved køb for over 400 kr får du fri fragt til en GLS pakkeshop efter eget valg i nærheden af din adresse.
Køber du for over 700 kr., får du ekstra 10% rabat
Vi topper de 15% rabat med yderligere 10% rabat, hvis du lægger i kurven for over 700 kr.
Har du brug hjælp til valg af rette filter?
Har du brug for råd og vejledning til hvilke filtre, du skal vælge, eller har du spørgsmål til produkterne, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på info@filterhuset.dk.
Ekstra travlhed i dagene omkring kampagnen
Som altid, når vi afholder kampagner, kan vi få ekstra travlt og må løbe ekstra hurtigt for at få alle vores ordrer afsted! Vi gør hvad vi kan, men du kan opleve forlængede leveringstider i perioder.
Hvornår og hvor ofte skal et filter skiftes?
Dit ventilationsanlæg er afhængig af, at du løbende efterser og skifter dine filtre. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at efterse filterne i anlægget og udskifte dem efter behov. De fleste ventilationsanlæg har en filteralarm der minder dig om, at efterse og skifte dine filtre. Oftest skal du efterse og skifte filtrene med intervaller på omkring 3-6 måneder.
Man kan sagtens selv udskifte sine luftfiltre, hvis man har fået fat i de rette af slagsen. Det tager kun nogle minutter at skifte sine filtre, og man kan der for hurtigt få et godt og sundt indeklima.
Levetiden af dine filtre afhænger af hvor meget støv, der er i luften. Filterhuset anbefaler derfor, at du efterser dine filtre regelmæssigt og skifter dem når de trænger.
Hvordan skal et filter vende?
Er du i tvivl om, hvordan dit filter skal vendes eller hvilket filter, der er det rigtige for dig?
På siden her har vi samlet en oversigt over de spørgsmål, vi oftest får – og svarene på dem.
Her kan du også lytte til vores første afsnit i Nybyggerpodcasten. Den er faktisk virkelig interessant, og den svarer på de fleste spørgsmål, du må have - og ikke vidste, du havde. Hør afsnittet her eller besøg nybyggerpodcasten.dk.
FAQ
Spørgsmål?
Jeg ved ikke hvilke filtre/hvilket anlæg, jeg har
For at finde ud af hvilket anlæg du har eller hvilket filter, du skal benytte, kan du gøre følgende:
- Find dit anlæg (Sidder ofte på loftet, i kælderen eller i bryggerset)
- Undersøg hvornår anlægget er fra (Du finder ofte årstal + anlægsnavn og model på anlægget.
- Find anlægsnavn på det lille betjeningspanel (Sidder ofte i køkkenet eller bryggeret)
- Mål dine filtre for at finde den rigtige størrelse (Så er du helt sikker, inden du bestiller. Målene står inde på alle vores produkter på hjemmesiden, og du kan søge filtre frem på mål her)
- Beslut hvilken filtertype du vil have (Se filtertyperne her)
- Undersøg hvor mange filtre dit anlæg skal bruge (oftest 2 stk.)
Hvis du kender anlægsnavn og model, kan du også finde dit næste filter under filterguiden.
Hvis du skulle have et anlæg, som vi ikke har filtre til i vores shop, er du velkommen til at kontakte os, for at høre om dine muligheder.
Kan jeg selv skifte mit filter?
Ja. Ventilationsanlæg er lavet, sådan at brugeren selv kan udskifte filtre let og enkelt.
Hvis du er i tvivl, har vi også udarbejdet nogle instruktionsvideoer til, hvordan du foretager et filterskift på nogle af de gængse anlæg. Videoerne kan du se på vores YouTube-kanal her.
Er du stadig i tvivl, kan du finde mere information i manualen eller kontakte vores Kundeservice for hjælp.
Hvor er mit ventilationsanlæg?
Hvis du ikke kan finde dit ventilationsanlæg, er der tre mulige placeringer, hvor du kan kigge:
- Loftet
- Bryggers/teknikrum (oftest i et kosteskab)
- Skjult loft i lejlighedens entré
Er du stadig i tvivl om placering, kan du følge rørføringen i din bolig, som vil lede dig hen til dit ventilationsanlæg.
Hvordan skal mit filter vende?
På vores kassettefiltre sidder der en pil. Pilen skal vende ind mod krydsveksleren.
Et EcoBlue Standardfilter skal altid vende med den blå side opad og den hvide side mod krydsveksleren.
På vores YouTube-kanal har vi lavet videoer, der viser et filterskift af de mest gængse filtre, hvor du kan se, hvordan dit filter skal vende.
Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores filtereksperter.
Er jeres filtre lige så gode som et original-filter?
Ja! Vi producerer og udvikler selv vores filtre i Farum: Her kan vi sikre os, at filtrene bliver lavet af de bedste materialer, samtidig med at vi konstant udvikler nye og bedre filtre.
Det filter som dit anlæg kom med er i den groveste filterklasse og lever kun lige op til kravene for filtre. Ønsker du derfor et sundt og rent indeklima til dig og din familie, anbefaler vi, at du skifter til et bedre filter i en finere filterklasse.
Vi har følgende filterklasser med en bedre filtrering:
- Pollenfilter
- SafeAir filter
Du skal altid benytte to filtre til et filterskift. Hvis du ønsker en bedre filtrering, anbefaler vi, at du monterer enten et Pollenfilter eller et SafeAir filter i indsugningssiden af dit ventilationsanlæg.
I udsugningssiden kan du nøjes med at sætte et Standardfilter, da filterets funktion på denne side kun er at holde dit anlæg fri for støv og snavs.
Vi har udarbejdet et blogindlæg, som forklarer, hvad de forskellige filterklasser betyder for dit indeklima. Læs mere her.
Har jeg brug for et bedre filter?
Vi anbefaler altid, at du benytter et filter i en af de fineste filterklasser i indsugningssiden. Disse filtre er nemlig de bedste til at filtrere skadelige mikropartikler fra og ikke blot støv. Et bedre filter giver dig det bedste og sundeste indeklima, hvilket er vigtigt for helbredet og godt for din familie.
Vi anbefaler også, at du benytter et finere filter, hvis du eller en anden i hjemmet lider af allergi. Her vil et finere filter filtrere for eksempel pollenstøvet fra. I tilfælde af allergi kan du enten vælge at benytte vores Pollenfilter (filterklasse F7) eller et filter med endnu finere filtrering som vores SafeAir filter (filterklasse F9).
Hvis du ønsker at vide mere om de forskellige filterklasser og deres effekt på dit indeklima, kan du læse med på vores blog her.
Kan jeg støvsuge mit filter?
Vi anbefaler ikke, at du støvsuger dit filter. At støvsuge det fjerner dele af filteret og fibrene fra filteret. Derudover vil filteret aldrig blive helt rent ved støvsugning. Ved støvsugning fjerner du ikke støvet i dybden og får blot flyttet støvet fra den beskidte side til den rene og opnår derved også en dårligere filterkvalitet.
Hos Filterhuset anbefaler vi i stedet, at du løbende holder øje med dit filter og skifter efter det efter behov alt afhængig af din boligs placering og behovet i hjemmet.
Vi anbefaler dig at gå ind og læse mere om, hvornår og hvor ofte dit filter bør udskiftes her.
Kan jeg vaske mit filter?
Nej. Hvis du vasker dit filter, ødelægger du fiberstrukturen i dit filter. Kombinationen af støv og vand kommer til at ligge som en mudret masse på dit filter. Hvis du vil være sikker på, at dit filter lever op til kravspecifikationen og virker som forventet, så er det bedre at udskifte det i stedet for at vaske det.
Du kan læse mere om, hvornår og hvor ofte du skal skifte dine filtre her.