Podcast

PODCAST: Sådan undgår du skadelige mikropartikler i dit hjem

PODCAST: Sådan undgår du skadelige mikropartikler i dit hjem
I denne podcast-episode om indeklima lærer du, hvordan du optimerer luftkvaliteten i din bolig. Du kommer også med på besøg hos os i vores produktion i Farum, hvor vi producerer mange typer af filtre til alle ventilationanlæg.

Når ventilationsanlægget i din bolig kører, trækker det masser af frisk luft ind. Men i den friske luft kan der være større og mindre koncentrationer af usynlige mikropartikler, som ultimativt kan være et problem for din og din families helbred.

Lyt med i denne podcast når Filterhusets direktør Henrik Friis sammen med John G. fra Nybyggerpodcasten.dk blandt andet taler om hvor små de mindste partikler faktisk er, hvorfor at de er sundhedsskadelige og hvorfor det er, at du ikke kan opfange dem med et almindeligt Standardfilter.

SÅDAN LYTTER DU MED: Nybyggerpodcasten kan høres via Apple Podcasts, Spotify og alle andre podcastplatforme og apps. Du kan også lytte direkte her:

 

De sundhedsskadelige partikler kan hverken ses eller lugtes

Mikroskopiske partikler fra f.eks. trafik, brændeovne eller anden forbrænding, kan du hverken se, høre eller lugte. Vi hører ofte fra kunder, som reagerer på, at der f.eks. lugter af brændeovn i deres hjem, fordi naboerne fyrer i området. Men lugten fra brændeovnen er bare en gasart – så det er faktisk ikke den, de skal være bekymrede for. Det er derimod den øgede koncentration af partikler, der følger med, som er et problem. De er nemlig så utrolig små, at de kan komme helt ind og optages i vores blodbaner.

Et finere filter som f.eks. SafeAir-filteret vil kunne filtrere disse partikler fra – og med et SafeAirPlus-filter der indeholder aktivt kul, kan man også fjerne den grimme lugt.

 

Du kan få en masse nyttig viden om ventilation, luft og indeklima i denne episode af Nybyggerpodcasten.

I denne podcast-episode kan du høre:

 • Hvordan filtre produceres og hvad forskellen er på dem?
 • I hvilke boligområder der er størst koncentration af mikropartikler?
 • Hvordan du holder skadelige partikler ude af boligen?
 • Hvilke muligheder du bør overveje i det anlæg du har eller får i jeres hus?
 • Om filtre kan støvsuges og dermed forlænge levetiden på dem?
 • Besøget hos produktionen hos Danfilter i Farum.


  BEMÆRK: Dette er anden episode af vores podcast om indeklima i privatboliger – du kan lytte til første og tredje episode her:

  Lyt til første episode her - "Derfor skal du elske dit ventilationsanlæg"
  Lyt til tredje episode her - "Dette skal du vide om dit Nilan-anlæg"


  Oversigt over hvor meget de forskellige filtre beskytter dig og din familie mod forurening:

  Har du spørgsmål til dit filter eller har du lyst til at høre mere, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig.

  Skrevet af: Marie, Filterhuset

  Læs næste

  PODCAST: Derfor skal du elske dit ventilationsanlæg
  Hvad er radon, og hvordan trænger det ind i din bolig?