Brændeovn

Vidste du at røgen fra din egen brændeovn forurener både inde og ude

Vidste du at røgen fra din egen brændeovn forurener både inde og ude

Partikelforurening fra vores brændeovne er en af de helt store syndere. I den kolde tid, er det altid hyggeligt at få tændt op og nyde varmen. Du skal derfor være opmærksom på at din egen brændeovn også kan være en risiko for din familie.


Når en brændeovn tændes, vil luften i dit hus blive forringet at flere faktorer. Ovnen bruger ilten i luften og samtidig udledes store mængder Co2. Partikler frigives ved enhver forbrænding, så ovnen forurener desværre også luften i din bolig.

Vær opmærksom på røgen fra din brændeovn

Har du et ventilationsanlæg, er du heldig. Du får udskiftet luften i din bolig, der tilføres ny ilt og Co2 fjernes.Desværre skal du være opmærksom på at din skorstensrøg giver en kraftig forhøjet partikelkoncentration i umiddelbar nærhed at skorstenen. De fleste Ventilationsanlæg har deres friskluftindtag siddende på tagfladen eller gavlen af huset. Vær derfor ekstra opmærksom på at røgen fra din egen brændeovn, kan blive suget ind i dit friskluftindtag og dermed forurene dit indeklima.


Et bedre filter = et bedre helbred

Et standard filter er oftest valgt alene fordi det er billigt. Det er designet til filtrering af grove støv partikler, og har til formål at holde din varmeveksler fri for husholdningsstøv. Filterhuset anbefaler derfor, at du forholder dig kritisk til kvaliteten af luften omkring din bolig. Er du i risiko, vil et partikelfilter af høj kvalitet, altid være værd at overveje. Har du selv brændeovn og ventilationsanlæg, bør du som minimum altid bruge et Pollenfilter eller et SafeAir filter. Vindretningen og vejrforhold er omskiftelige, så du kan aldrig vide dig sikker på om du får frisk luft ind eller om du blot cirkulere forurenet luft.

SafeAir filtrene er designet til at forhindre partikelforurening. SafeAir Plus fjerne både partikler og lugtgener via aktivt kul.

 

Forstå forskellen mellem de forskellige filtertyper, og find ud af hvilke der er kan fjerne eventuelle lugtgener fra brændeovne og de mange små partikler der findes i luften. Se videoen ovenfor.

 

Læs næste

Få et sundt indeklima på børneværelset
Hvor farlig er brændeovnsrøg?